Banden in Waalwijk nodig?

Ook in Waalwijk is het belangrijk om met de juiste banden de weg op te gaan.
Banden zijn u eerst contactpunt tussen de weg en uw voertuig. Het is daarom belangrijk om een kwalitatief goede band te monteren op uw voertuig. Op onze locatie in Waalwijk kunt u altijd bij ons terecht om samen de juiste band te vinden voor uw auto. Voor de winterse omstandigheden hebben wij altijd de juiste winterband voor u klaar staan!

Banden direct gemonteerd in Waalwijk

Van Eulem Automtive is de specialist met banden in omgeving Waalwijk. Door de jarenlange ervaring van ons bedrijf weten we precies welke band u nodig heeft. van 12 inch t/m 24inch, van Zomer- tot winterband. Alle soorten en maten kunnen wij aan u leveren. Onze monteurs zorgen voor de juiste montage met de beste apparatuur.

Het verschil tussen zomer- en winterbanden

Een band bestaat uit een speciale samenstelling van rubber. De samenstelling van het rubber op een winterband is soepeler dan deze op een zomerband. Wanneer de temperatuur zakt onder 7 graden celcius zal een winterband daardoor beter gaan presteren.  

Niet alleen zal de winterband veel meer grip hebben in de sneeuw, maar de samenstelling van de band zorgt er ook voor dat u meer comfort ervaart tijdens het rijden in winterse omstandigheden. Heeft u een nieuw set banden nodig in Waalwijk? Kies tijdens het winterseizoen dan altijd voor een winterband.

Wanneer is mijn band versleten?

Alle banden zijn voorzien van slijtage-indicatoren: kleine rubberen blokjes in de groeven van de band. Is het profiel tot op deze indicator versleten? Dan is wettelijke gezien het limiet bereikt en moet de band worden vervangen.
Het is onveilig om verder te rijden met banden die over deze slijtage-indicator heen zijn gegaan. Water, sneeuw en vuil kan niet goed worden afgevoerd waardoor er een grotere kans op aquaplaning is. Ook riskeert u een boete met het door rijden op deze banden. Winterbanden moeten minimaal een profieldiepte hebben van 4mm. Bij zomerbanden is dit 2mm.

Van Eulem heeft altijd de tijd om uw banden in Waalwijk te inspecteren. Mocht u de tijd niet hebben om langs te komen hebben wij hier nog een kleine checklist voor u. Wanneer uw banden aan een van deze punten voldoet, dan zijn uw banden toe aan vervanging

  • Het profiel is minder dan de slijtage-indicator.
  • De band heeft zichtbare (haar)scheurtjes. 
  • Het profiel is niet overal evenredig versleten.
  • Er is een stuk rubber losgekomen uit de band.
  • Op de band zit een bubbel

Wilt u graag zelf meer weten over de verschillende soorten banden? Dan adviseren wij u om eens een kijkje te nemen naar onderstaande bandentesten van de ANWB.

Banden leverancier in Waalwijk

Van Eulem automotive neemt graag de tijd voor u!

U kunt direct een afspraak met ons maken.

"We zien klanten graag komen, maar nog liever tevreden wegrijden!"

Vakmensen met passie
voor automotive

Bij Van Eulem automotive is geen klus te gek. Periodiek onderhoud of vervanging van een ruit wordt met evenveel liefde uitgevoerd als het opsporen en verhelpen van een hardnekkige storing in uw auto of motor. Een motorblok reviseren? De vakmensen bij Van Eulem automotive weten raad met elk merk en model, van auto of motor.